Jak synchronizovat stolní počítač s Diskem Google (a Google Photos)

Google dělá svou část, aby zajistil, že každý má zálohu důležitých dat, a nedávno vydal nový nástroj pro uživatele Windows a Mac, který tuto redundanci posune na další úroveň. Vhodně pojmenovaný Backup and Sync, je to rychlý a efektivní nástroj pro ukládání důležitých souborů v cloudu.

Backup & Sync Nahrazuje Disk Google a Google Photos Uploader

SOUVISEJÍCÍ: Jak vyhledávat Disk Google přímo z adresního řádku prohlížeče Chrome

Než se do toho pustíme, promluvme si nejprve trochu o tom, co vlastně Backup and Sync   je. Pokud jste velkým uživatelem Google, pravděpodobně už víte o dalších synchronizačních nástrojích Google: Disk Google a Google Photos Uploader. Oba byly nyní zahrnuty do Zálohování a synchronizace, takže můžete ovládat všechny své soubory, videa, obrázky a další z jedné aplikace. Zde určíte, které složky z vašeho Disku se synchronizují do az vašeho PC nebo Macu, a také určíte, které složky obrázků se mají zálohovat do vaší knihovny fotografií.

Disk Google je skutečně jádrem nástroje Zálohování a synchronizace, takže pokud jste aplikaci Disk nikdy nepoužívali, může být trochu vysvětlení. Tento nový nástroj vám v zásadě umožní synchronizovat cloudové úložiště Disku Google s počítačem - ať už se jedná o celý Disk, nebo jen o konkrétní soubory a složky. S nimi se pak zachází jako s místními soubory v počítači, takže vaše důležité věci jsou vždy aktuální na každém počítači, který vlastníte (a v cloudu).

Jedinou výjimkou zde jsou soubory Dokumentů Google (Tabulky, Dokumenty, Prezentace) - ty jsou stále pouze online, protože Zálohování a synchronizace je nestáhne pro přístup offline. Vloží však ikony do složky na Disku Google, abyste na ně mohli dvakrát kliknout, jako by to byly normální dokumenty (k jejich zobrazení a úpravám budete potřebovat pouze připojení k internetu.)

Zálohování a synchronizace také přidává do rovnice ještě jeden nástroj: možnost zálohovat konkrétní složky z počítače PC nebo Mac na Disk Google. Například používám Disk Google k ukládání  téměř  všeho, takže je přístupný ze všech ostatních zařízení. Ale složka screenshotů na mém počítači se systémem Windows není ve složce Drive - je ve složce Pictures mého počítače. Díky funkci Zálohování a synchronizace mohu kdykoli přistupovat ke složce na kterémkoli ze svých dalších zařízení.

Zní to skvěle? To je. Zde je postup, jak to nastavit a synchronizovat vše.

Krok první: Stáhněte a nainstalujte zálohování a synchronizaci

Samozřejmě první věcí, kterou musíte udělat, je skutečně stáhnout nástroj Zálohování a synchronizace. Ujistěte se, že jste si stáhli příslušné soubory ke stažení pro vaše zařízení (Mac nebo PC). Pokud již máte Disk Google nainstalovaný, nebojte se - tento nástroj jej automaticky nahradí, není nutné odinstalovávat.

Mělo by se stáhnout docela rychle a po dokončení stačí spustit instalační program. Pokud používáte Google Chrome (jak byste měli být), stačí kliknout na tlačítko pro stažení v dolní části stránky.

O několik sekund později se nainstaluje Zálohování a synchronizace. Když to bylo hotové, moje mi řekla, abych restartoval počítač z neznámých důvodů - neudělal jsem to a všechno stále fungovalo dobře. Vezměte si to, Google.

Pokud jste dříve měli nainstalovanou aplikaci Disk Google, aplikace Backup and Sync by se měla automaticky přihlásit k vašemu účtu Google. Pokud ne, budete se muset přihlásit. Poté se na úvodní obrazovce dozvíte, o čem aplikace je: zálohování vašich věcí. Kliknutím na „Rozumím“ se přesunete do aplikace.

Krok dva: Vyberte, které složky se synchronizují z Disku Google

Nástroj Zálohování a synchronizace je rozdělen do dvou hlavních částí:

  • Disk Google:  Toto provádí stejnou funkci jako původní aplikace Disk Google. Z cloudového úložiště Disku Google si vyberete, které složky se mají synchronizovat, a budou se zobrazovat ve složce Disku Google v počítači. Cokoli vložíte do této složky, bude také synchronizováno s Diskem Google.
  • Tento počítač:  Tato část je nová a umožňuje vám synchronizovat soubory mezi počítačem a Diskem, aniž byste je ukládali do vyhrazené složky Disku Google. Stačí vybrat složky z počítače, který chcete synchronizovat, a budou synchronizovány s cloudovým úložištěm (i když se zobrazí v samostatné části rozhraní Disku Google, nikoli se všemi ostatními soubory z Disku.)

Začněme nejprve částí Disk Google - je to druhá v seznamu, ale je to mnohem jednodušší a bude ji znát každý, kdo v minulosti používal Disk Google.

V této nabídce máte několik konkrétních možností. Můžeš:

  • Synchronizovat můj disk s tímto počítačem:  Tuto možnost použijte k povolení / zakázání synchronizace vašeho disku Google s počítačem.
  • Synchronizovat vše na mém Disku:  Doslova synchronizuje celý obsah vašeho Disku Google do počítače.
  • Synchronizovat pouze tyto složky:  Umožňuje určit, které složky se mají synchronizovat z Disku do počítače.

Jsou opravdu jednoduché - stačí si vybrat, co chcete synchronizovat, a dokončit to.

Krok třetí: Vyberte další složky v počítači, které chcete synchronizovat

Dále se podívejme na část Tento počítač, kde můžete vybrat další složky v počítači, které chcete synchronizovat. Zde je již k dispozici několik možností: Plocha, Dokumenty a Obrázky. Jednoduše zaškrtněte políčko vedle možnosti, abyste úplně zálohovali vše z daného místa na svůj Disk Google. Jednoduchý.

Pokud ale chcete získat trochu podrobnější informace a zálohovat pouze určitou složku, můžete to provést kliknutím na možnost „Vybrat složku“. Jednoduše přejděte do složky, kterou chcete zálohovat, a klikněte na „Vybrat složku“. To je vše.

POZNÁMKA: Soubory, které synchronizujete z externího adresáře na Disku, se na Disku nezobrazí spolu se všemi ostatními soubory. Chcete-li k těmto souborům získat přístup, přejděte na Disk Google na webu a v levé nabídce klikněte na „Moje počítače“. Tato možnost je k dispozici také v mobilních aplikacích Disku.

Pokud chcete, aby se soubor nebo složka zobrazovala v části „Můj disk“, budete je muset synchronizovat staromódním způsobem: vložením do složky Disku Google ve vašem počítači.

Krok čtyři: Upravte nastavení nahrávání fotografií

SOUVISEJÍCÍ: 18 věcí, které možná neznáte, mohou Google Photos dělat

Pod možnostmi složky v části „Tento počítač“ můžete také určit, jak chcete zálohovat obrázky (samozřejmě pokud se rozhodnete zálohovat obrázky z počítače): Originální kvalita, která zabírá místo v váš Disk, nebo Vysoká kvalita, která na vašem Disku nezabere žádné místo. Ten používá inteligentní kompresní algoritmy ke zmenšení velikosti obrázku bez snížení kvality, stejně jako v aplikaci Fotky Google na zařízeních Android a iOS.

Můžete také určit, jak chcete ovládat možnosti mazání: Odebrat položky všude, Neodstraňovat položky všude nebo Zeptejte se mě před odstraněním položek všude. Poslední možnost je nastavena jako výchozí, což má stejně největší smysl. Neváhejte to změnit podle svých konkrétních potřeb.

Nakonec můžete zaškrtnout políčko v sekci Fotky Google, aby se v počítači automaticky vyhledávaly nové obrázky a nahrávaly se do Fotek Google. Ve spodní části je také malá možnost s názvem „Zařízení USB a karty SD“, kterou můžete použít k automatickému nahrávání souborů z digitálního fotoaparátu nebo USB jednotek, pokud chcete. Jednoduše připojte jednotku nebo kartu a určete, co s nimi chcete dělat.

Několik dalších poznámek o zálohování a synchronizaci

To je opravdu vše, co je k zálohování a synchronizaci, ale existuje několik dalších věcí, které stojí za zmínku:

  • Svůj počítač můžete přejmenovat kliknutím na text „Tento počítač“ (nebo podobný) v horní části stránky „Tento počítač“ a zadáním konkrétního názvu.
  • Na kartě „Nastavení“ můžete snadno upgradovat úložiště na Disku nebo odpojit svůj účet.
  • Pravidla spouštění systému, ikonu synchronizace souborů a nastavení pravého tlačítka lze upravit také na kartě Nastavení.
  • Síťovou aktivitu zálohování a synchronizace lze omezit v části „Nastavení sítě“ na kartě Nastavení. Proxy servery mohou být konkrétní a v případě potřeby mohou být omezeny rychlosti stahování / nahrávání.
  • Nástroj Zálohování a synchronizace bude v systémové liště vašeho počítače aktivní, dokud běží. Chcete-li otevřít jeho nastavení, stačí kliknout na jeho ikonu v liště, kliknout na nabídku se třemi tečkami v pravém horním rohu a zvolit „Předvolby“.

To je opravdu hodně. Je to jednoduchý nástroj.