Jak odblokovat někoho na Instagramu

Když někoho zablokujete na Instagramu, již se vám nebudou zobrazovat příspěvky této osoby a nebude moci komunikovat s vaším profilem. Pokud však budete chtít toto rozhodnutí změnit, můžete kdykoli někoho na Instagramu odblokovat.

Odblokujte někoho z jeho profilu Instagramu

Nejjednodušší způsob, jak někoho odblokovat, je navštívit jeho instagramový profil. To funguje, ať už používáte aplikaci Instagram pro iPhone nebo Android nebo Instagram na webu.

I když jste někoho zablokovali, stále můžete vyhledat jeho profil a kdykoli ho navštívit. Nejprve tedy otevřete profil, který chcete odblokovat.

SOUVISEJÍCÍ: Jak zablokovat někoho na Instagramu

Místo tlačítka „Sledovat“ nebo „Sledovat“ se zobrazí tlačítko „Odblokovat“; klepněte na něj.

V potvrzovacím poli znovu klepněte na „Odblokovat“.

Instagram vám poté sdělí, že profil je odblokován, a můžete jej kdykoli znovu zablokovat; klepněte na „Zavřít“. Stále neuvidíte žádné příspěvky v profilu dané osoby, dokud stránku nepotáhnete přejetím prstem dolů.

Odblokujte někoho v nastavení Instagramu

Pokud si nepamatujete popisovač Instagramu někoho, koho jste zablokovali, nebo se to změnilo, můžete na stránce Nastavení svého profilu Instagramu zobrazit seznam všech profilů, které jste zablokovali.

Chcete-li to provést, otevřete aplikaci Instagram a potom klepněte na ikonu svého profilu na spodním panelu nástrojů.

Dále klepněte na třířádkové tlačítko Nabídka v pravém horním rohu svého profilu.

Klepněte na „Nastavení“.

V části „Nastavení“ vyberte možnost „Ochrana osobních údajů“.

Nakonec klepněte na „Blokované účty“.

Nyní uvidíte seznam všech blokovaných profilů. Chcete-li někoho odblokovat, klepněte vedle příslušného účtu na „Odblokovat“.

Svou akci potvrďte opětovným klepnutím na „Odblokovat“ ve vyskakovacím okně.

Nyní budete moci ve svém kanálu znovu zobrazit příspěvky a příběhy dané osoby. Pokud chcete odblokovat více lidí, jednoduše opakujte postup.

Pokud chcete, můžete někoho také odblokovat, ale ztlumit jeho příspěvky a příběhy a skrýt je tak ve vašem kanálu Instagram.

SOUVISEJÍCÍ: Jak někoho ztlumit na Instagramu