Povolte (skrytý) účet správce ve Windows 7, 8 nebo 10

Mnoho lidí obeznámených s předchozími verzemi systému Windows je zvědavých, co se stalo s integrovaným účtem správce, který byl ve výchozím nastavení vždy vytvořen. Existuje tento účet stále a jak k němu máte přístup?

Účet je vytvořen ve Windows 10, 8, 7 nebo Vista, ale protože není povolen, nemůžete jej používat. Pokud odstraňujete potíže s něčím, co musí běžet jako správce, můžete to povolit jednoduchým příkazem.

Varování: Integrovaný účet správce má mnohem více oprávnění než běžný účet správce - oprávnění, která vás mohou snadno dostat do potíží, pokud jej používáte pravidelně. Doporučujeme integrovaný účet správce povolit, pouze pokud jste si jisti, že jej potřebujete k řešení konkrétního problému, a poté jej deaktivovat. Pokud si nejste jisti, zda to potřebujete, pravděpodobně byste jej vůbec neměli používat.

Povolte integrovaný účet správce v systému Windows

Nejprve budete muset otevřít příkazový řádek v režimu správce kliknutím pravým tlačítkem a výběrem možnosti „Spustit jako správce“ (nebo z vyhledávacího pole použít klávesovou zkratku Ctrl + Shift + Enter).

Toto funguje stejně ve všech verzích systému Windows. Stačí vyhledat  cmd a poté kliknout pravým tlačítkem na ikonu příkazového řádku v nabídce Start nebo Start.

Pokud používáte Windows 8.x nebo 10, můžete kliknout pravým tlačítkem na tlačítko Start a zvolit otevření příkazového řádku tímto způsobem.

Nyní zadejte následující příkaz:

správce síťového uživatele / aktivní: ano

Měla by se zobrazit zpráva, že příkaz byl úspěšně dokončen. Odhlaste se a nyní uvidíte účet správce jako volbu. (Upozorňujeme, že tento snímek obrazovky pochází ze systému Vista, ale funguje to v systémech Windows 7 a Windows 8 a Windows 10)

Všimněte si, že pro tento účet neexistuje žádné heslo, takže pokud jej chcete ponechat povoleno, měli byste si heslo změnit.

Zakázat integrovaný účet správce

Ujistěte se, že jste přihlášeni jako běžný uživatelský účet, a poté otevřete příkazový řádek režimu správce, jak je uvedeno výše. Zadejte následující příkaz:

správce síťového uživatele / aktivní: č

Účet správce bude nyní deaktivován a na přihlašovací obrazovce by se již neměl zobrazovat.