Jak nainstalovat Windows Media Center na Windows 10

Společnost Microsoft odstranila Windows Media Center ze systému Windows 10 a neexistuje žádný oficiální způsob, jak ji získat zpět. I když existují skvělé alternativy, jako je Kodi, které mohou přehrávat a nahrávat živé televizní vysílání, komunita učinila Windows Media Center funkční v systému Windows 10.

To není oficiální trik. Pokud jde o Microsoft, můžete používat Windows 7 nebo 8.1, pokud chcete Windows Media Center, i když je to čím dál obtížnější. Microsoft již nemá zájem o podporu Windows Media Center.

Krok první: Stáhněte si neoficiální instalační program Windows Media Center

SOUVISEJÍCÍ: Jak zjistím, zda používám 32bitový nebo 64bitový systém Windows?

Cítíme, že je důležité toto varování zopakovat: Microsoft to oficiálně nepodporuje. Tento proces zahrnuje stažení upravené aplikace Windows Media Center z neoficiálního zdroje, takže pokud vám to nevadí, nemusí to být pro vás. Vyzkoušeli jsme to sami a nenarazili jsme na žádné problémy, soubor se ve více skenerech malwaru zobrazuje jako čistý a v této aplikaci byly hlášeny další velké weby. Ale to je vše, co můžeme říct.

Pokud jste připraveni to zkusit, přejděte na toto vlákno na fórech My Digital Life. Chcete-li zobrazit nejnovější odkazy ke stažení, musíte se obvykle zaregistrovat, ale zde jsou ty nejnovější z června 2016:

• Windows Media Center (64bitová)
  • Windows Media Center (32bitová)

Stáhněte si příslušný instalační program podle toho, zda používáte 32bitovou nebo 64bitovou verzi systému Windows 10. Stačí na stránce pro stahování kliknout na odkaz „Stáhnout prostřednictvím prohlížeče“.

Krok 2: Nainstalujte Windows Media Center

Stažený archiv je soubor .7z, takže si jej budete také muset stáhnout a nainstalovat 7-Zip.

Jakmile máte, můžete v Průzkumníku souborů kliknout pravým tlačítkem na stažený soubor .7z a vybrat 7-Zip> Extrahovat zde.

Získáte složku WMC. Přiložený soubor readme doporučuje zkopírovat tuto složku na krátkou cestu bez mezer, aby nedocházelo k problémům. Můžete jej například umístit přímo do jednotky C: \.

Otevřete složku, klepněte pravým tlačítkem myši na soubor „_TestRights.cmd“ a vyberte „Spustit jako správce“. Otevře se okno příkazového řádku a můžete jej zavřít.

Poté můžete kliknout pravým tlačítkem na soubor „Installer.cmd“ a vybrat „Spustit jako správce“.

Průběh instalace uvidíte v okně příkazového řádku. Nezavírejte okno, dokud neuvidíte zprávu „Stisknutím libovolné klávesy ukončete“.

Pokud dojde k problému, možná budete muset zkusit znovu spustit soubor _TestRights.cmd a restartovat před dalším spuštěním souboru Installer.cmd.

Pokud jste již tento balíček nainstalovali - nebo pokud jste upgradovali ze systému Windows 7 nebo 8.1 a dříve jste měli nainstalovanou aplikaci Windows Media Center - možná budete muset kliknout pravým tlačítkem na soubor „Uninstaller.cmd“ a vybrat „Spustit jako správce“, abyste odstranili všechny zbylé kousky aplikace Windows Media Center, než se nainstaluje normálně. Toto je také soubor, který musíte spustit, pokud chcete Windows Media Center úplně odinstalovat.

Krok třetí: Spusťte Windows Media Center

Po úspěšné instalaci aplikace Windows Media Center se v nabídce Start zobrazí jako normální aplikace, kterou můžete spustit. Mělo by běžet normálně, stejně jako ve Windows 7 a 8.1.

Pomoc, mám další problém!

Pokud narazíte na jiný problém, otevřete soubor Workarounds.txt, kde získáte další informace. Tento soubor obsahuje seznam problémů, se kterými se lidé setkali, a opravy, o kterých je známo, že fungují.

Doporučuje například nainstalovat sadu kodeků Shark007, pokud při přehrávání některých typů médií narazíte na „chybu dekodéru“. Poskytuje také pokyny pro problémy s aplikací Windows Media Center při hledání karet televizního tuneru a nastavení živé televize.

Zatímco Windows Media Center v současné době funguje, je možné, že budoucí změny systému Windows 10 by to mohly zlomit.

Například jsme viděli zprávy, že listopadová aktualizace systému Windows 10 - build 1511 - automaticky odinstalovala verzi systému Solitaire pro Windows 7 a další staré hry pro stolní počítače se systémem Windows, pokud jim lidé zkusili nainstalovat. Nebyli bychom překvapeni, kdyby budoucí aktualizace Windows 10 odinstalovala Windows Media Center. Pokud k tomu dojde, komunita snad najde řešení ještě jednou.