Jak zakázat zkratky „Rychlý přístup“ na Disku Google

Nedávno Google představil novou funkci na Disku Google, která usnadňuje rychlý přístup k nedávno otevřeným nebo nedávno upraveným souborům jejich zobrazením v horní části stránky Disku Google. Pokud však chcete tuto funkci deaktivovat, můžete tak učinit snadno.

SOUVISEJÍCÍ: Všechny služby cloudového úložiště, které nabízejí bezplatné úložiště

Mnohým uživatelům se tato funkce pravděpodobně líbí, ale pro některé je to jen mrzutost a zabírají drahocenné nemovitosti na obrazovce. Naštěstí můžete tuto funkci deaktivovat na webovém rozhraní Disku Google, stejně jako v aplikacích Disku Google pro iPhone a Android. Zde je návod, jak na to.

Na webovém rozhraní

Přejděte na drive.google.com a přejděte na svůj Disk Google a klikněte na ikonu ozubeného kola nastavení v pravém horním rohu okna.

Klikněte na „Nastavení“.

Najděte funkci „Rychlý přístup“ a zrušte zaškrtnutí políčka „Zajistěte, aby byly relevantní soubory užitečné, když je potřebujete“.

V horní části vyskakovacího okna klikněte na „Hotovo“ a poté stránku obnovte. Teplouš!

V aplikaci pro iPhone

Pokud jste uživatelem iPhone, otevřete aplikaci Disk Google a klepněte na tlačítko nabídky v levém horním rohu obrazovky.

Dole vyberte „Nastavení“.

Klepněte na „Rychlý přístup“.

Klepnutím na přepínací přepínač vedle možnosti „Povolit rychlý přístup“ ji deaktivujete.

V aplikaci pro Android

V systému Android otevřete aplikaci Disk Google a klepněte na tlačítko nabídky v levém horním rohu.

Přejděte úplně dolů a vyberte „Nastavení“.

Klepnutím na přepínací přepínač vedle možnosti „Povolit rychlý přístup“ ji deaktivujete.