Jak zakázat oznámení „Facebook Live“

Facebook nedávno představil „Facebook Live“, funkci živého streamování videa, která umožňuje uživatelům Facebooku vysílat události v reálném čase svým přátelům a následovníkům. Vypadá to dost neškodně, ale ve výchozím nastavení odesílá oznámení všem přátelům někoho, kdykoli zahájí stream - což znamená, že skončíte s hromadou oznámení, která nechcete.

  1. Přejděte do Nastavení -> Oznámení
  2. Najděte „Na Facebooku“ a klikněte na odkaz Upravit
  3. Změňte rozbalovací nabídku pro „Živá videa“ na Vypnuto

To znamená, na rozdíl od fotografie nebo sdíleného příspěvku - kde byste byli upozorněni, pouze pokud vás váš přítel nějakým způsobem označil -, dostanete oznámení o všech událostech na Facebooku Live, které vaši přátelé vytvoří, i když nejste označeni. Na první pohled to dává smysl: pokud je událost živá, pak upozornění lidí, když se děje, zajistí, že ji uvidí živě. V praxi je to ale docela nepříjemné. Naštěstí sladká úleva je jen jednoduché vyladění nastavení.

Jak vypnout Facebook Live Notifications

Stejně jako většina nepříjemností na Facebooku je oprava snadno použitelná, pokud víte, kde nastavení zastrčili. Po přihlášení ke svému účtu na Facebooku klikněte na šipku nabídky v pravém horním rohu horního navigačního panelu a vyberte „Nastavení“, jak je vidět níže.

Vyhledejte položku „Oznámení“ v levém navigačním sloupci. Klikněte na něj.

V nabídce „Oznámení“ klikněte na odkaz „Upravit“ vedle položky „Na Facebooku“ v horní části seznamu.

Posuňte se dolů v poměrně zdlouhavé nabídce oznámení, dokud se dole nezobrazí „Živá videa“. Klikněte na rozbalovací pole vedle „Živých videí“ a změňte výchozí „Zapnuto“ na „Vše vypnuto“.

Změna je okamžitá a od tohoto okamžiku byste již neměli dostávat oznámení o zahájení živého přenosu.

To je vše. S malou údržbou nabídky oznámení se můžete vrátit k relativnímu tichu a pořadí, které pokračovalo v zavedení služby Facebook Live.