Jak se odhlásit z odběru kanálu YouTube

YouTube má obsah téměř ke každému představitelnému tématu, a zatímco některé kanály stojí za stisknutí tlačítka pro přihlášení, jiné prostě nejsou. Pokud jste se již přihlásili k odběru kanálů YouTube, které již sledujete, můžete se odhlásit podle těchto pokynů.

Pokud je váš zdroj videa nasycený, můžete raději vyzkoušet funkci Přehrát později YouTube, než se rozhodnete omezit předplatné kanálu. Pomůže vám to vytvořit si vlastní seznam videí, která chcete skutečně sledovat, místo aby YouTube rozhodoval sám za sebe.

SOUVISEJÍCÍ: Jak používat Přehrát později na YouTube

Odhlašování z odběru kanálů YouTube na webu

Jako produkt Google používá YouTube váš účet Google k udržování osobního seznamu předplatného kanálu, doporučení videí a dalších.

Chcete-li se odhlásit z odběru kanálu YouTube na webu, musíte se nejprve přihlásit ke svému účtu Google. Jakmile jste přihlášeni, existuje několik metod, které můžete použít k odhlášení odběru kanálu.

Ze vstupní stránky kanálu

Seznam vašich nejoblíbenějších předplatných kanálů YouTube je uveden v části „Předplatné“ v nabídce vlevo. Výběr některého z zde uvedených kanálů vás přenese na vstupní stránku daného kanálu a poskytne vám přehled videí, seznamů skladeb a dalších informací, které lze sledovat.

Pokud jste přihlášeni k odběru kanálu, vpravo nahoře vedle ikony upozornění se zobrazí tlačítko „Přihlášeno k odběru“. Pokud nejste přihlášeni k odběru, bude na tomto tlačítku místo toho uvedeno „Přihlásit se k odběru“.

Chcete-li se odhlásit z odběru kanálu, klikněte na tlačítko „Přihlásit se k odběru“.

YouTube vás požádá o potvrzení. Kliknutím na „Zrušit odběr“ potvrďte, že chcete ukončit odběr daného kanálu.

Po potvrzení bude vaše předplatné kanálu ukončeno a měli byste přestat dostávat oznámení o tomto kanálu ve vašem zdroji. Algoritmus YouTube však může občas doporučit videa z kanálu.

SOUVISEJÍCÍ: Jak funguje algoritmus YouTube?

Z publikovaného videa

Můžete se také rychle odhlásit z kanálu YouTube u jakéhokoli videa zveřejněného tímto kanálem. Tlačítko „Přihlášeno k odběru“ je umístěno napravo od názvu kanálu pod samotným videem na stránce videa YouTube.

Kliknutím na toto tlačítko provedete stejnou akci jako tlačítko „Přihlášeno k odběru“ na stránce kanálu. YouTube vás požádá o potvrzení - kliknutím na „Zrušit odběr“ potvrďte a odeberte odběr daného kanálu ze svého účtu.

Používání seznamu předplatných YouTube

Pokud nevíte, jaké kanály jste aktuálně přihlášeni k odběru, nebo pokud se chcete odhlásit z více kanálů najednou, můžete použít seznam odběrů.

Chcete-li k tomu získat přístup, klikněte v levé nabídce YouTube na možnost „Odběry“.

Odtud klikněte na tlačítko „Spravovat“ vpravo nahoře, poblíž ikony vašeho účtu a oznámení YouTube.

Seznam vašich aktivních předplatných bude viditelný na další stránce. Chcete-li odhlásit odběr, klikněte na tlačítko „Odběr“ vedle kteréhokoli z těchto kanálů.

Stejně jako u ostatních metod YouTube požádá o potvrzení, že se skutečně chcete odhlásit. Potvrďte výběrem „Odhlásit odběr“.

Po potvrzení bude předplatné odstraněno. Pokud chcete, můžete tento krok opakovat pro další kanály v tomto seznamu.

Odhlášení z odběru kanálů YouTube v aplikaci YouTube

Můžete se raději odhlásit z odběru kanálů YouTube pomocí aplikace YouTube pro Android, iPhone nebo iPad. Stejně jako YouTube na webu se můžete odhlásit ze vstupní stránky kanálu, z videa zveřejněného tímto kanálem nebo ze seznamu odběrů kanálu.

Stejně jako dříve vyžaduje odhlášení, abyste se nejprve přihlásili ke svému účtu Google v zařízení Android nebo Apple. Pokud jste ve svém zařízení přihlášeni k více účtům Google, klepnutím na ikonu účtu vpravo nahoře a poté výběrem svého jména v nabídce „Účet“ můžete mezi nimi přepínat.

Z úvodní stránky kanálu

Seznam zveřejněných videí, seznamů skladeb a dalších informací o kanálu můžete zobrazit z jeho hlavní oblasti kanálu.

Podobně jako webová verze rozhraní YouTube by se mělo pod názvem kanálu a počtem předplatitelů na kartě Domovská stránka daného kanálu zobrazovat slovo „Přihlášeno k odběru“.

Poklepáním na toto tlačítko zrušíte odběr kanálu.

YouTube vás požádá o potvrzení - potvrďte klepnutím na tlačítko „Odhlásit odběr“.

Po potvrzení bude vaše předplatné daného kanálu odstraněno z vašeho účtu.

Z publikovaného videa

Pokud sledujete video zveřejněné kanálem, můžete se rychle odhlásit ze samotného kanálu pomocí podobného procesu jako výše uvedené metody.

Pod přehrávaným videem v aplikaci YouTube jsou relevantní informace o videu a samotném kanálu, včetně názvu kanálu. Pokud jste přihlášeni k odběru kanálu, vpravo od názvu kanálu se zobrazí tlačítko „Přihlášeno k odběru“. Klepnutím na toto tlačítko se odhlásíte.

Potvrďte klepnutím na „Odhlásit odběr“.

Vaše předplatné tohoto kanálu skončí okamžitě poté, co potvrdíte svou volbu.

Používání seznamu předplatných YouTube

Nabídka v dolní části aplikace YouTube vám umožňuje přepínat mezi vlastní knihovnou videí (zobrazující historii sledování YouTube), oznámeními účtu YouTube a seznamem předplatného vašeho kanálu v sekci „Předplatné“.

Klepnutím na ikonu „Odběry“ zobrazíte seznam předplatných YouTube.

Zobrazí se seznam videí zobrazených v pořadí, ve kterém byla zveřejněna, s nejnovějšími videi v horní části. Seznam předplatných kanálů se zobrazuje jako ikony v karuselu v horní části nabídky.

Klepnutím na kteroukoli z těchto ikon kanálu můžete zobrazit pouze videa zveřejněná tímto kanálem.

Pokud se chcete odhlásit, klepněte na ikonu nabídky se třemi tečkami vedle názvu videa zveřejněného kanálem, ze kterého se chcete odhlásit.

Odtud klepněte na možnost „Odhlásit odběr“.

Svou volbu potvrďte klepnutím na zobrazenou možnost „Odhlásit odběr“.

Jakmile potvrdíte svou volbu, vaše předplatné kanálu skončí a kanál (spolu s veškerými zveřejněnými videi) bude odstraněn ze seznamu předplatných.