Jak vymazat historii vyhledávání na Facebooku

Historie vyhledávání o vás může hodně říci, a to platí zejména o historii vyhledávání na Facebooku. Pokud nechcete, aby tento druh dat zůstal sedět, můžete je vymazat následujícím způsobem.

Jak zobrazit historii vyhledávání

Jak se v první řadě dostanete do historie vyhledávání, se trochu liší v závislosti na tom, zda používáte mobilní aplikace pro iOS nebo Android, nebo webové rozhraní.

V systému iOS

Klepněte na tři vodorovné čáry a přejděte do Nastavení> Protokol aktivit.

Klepněte na rozevírací nabídku „Kategorie“ a vyberte položku „Historie vyhledávání“.

Zobrazí se všechna vaše nedávná vyhledávání.

V systému Android

Klepněte na tři vodorovné čáry, přejděte dolů na Nápověda a nastavení a poté vyberte položku „Protokol aktivit“.

Klepněte na nastavení „Filtr“ a poté na možnost „Historie vyhledávání“.

Nyní uvidíte všechna svá nedávná vyhledávání.

Na Facebooku

Přejděte do svého profilu a klikněte na tlačítko „Zobrazit protokol aktivit“.

V postranním panelu Filtry vlevo klikněte na možnost „Více“.

A poté klikněte na nastavení „Historie vyhledávání“.

Toto jsou všechna vyhledávání, která jste provedli na Facebooku.

Jak vymazat celou historii vyhledávání na Facebooku

Chcete-li odstranit celou historii vyhledávání, klepněte nebo klikněte na možnost „Vymazat vyhledávání“ v protokolu aktivit. Tenhle je skoro stejný bez ohledu na to, jakou platformu používáte.

A právě tak zmizí celá vaše historie vyhledávání na Facebooku.

Jak odebrat jednu položku z historie vyhledávání na Facebooku

Pokud nechcete celou věc smazat, můžete také z historie Facebooku odebrat jednotlivé položky. Jak to uděláte, záleží na tom, zda používáte aplikace pro iOS nebo Android nebo webové rozhraní.

Na iOS a Android

Chcete-li odebrat jednu položku z historie vyhledávání v systému iOS nebo Android, klepněte na X vedle vyhledávání, které chcete odstranit.

Tím se tato položka vymaže z historie vyhledávání.

Na Facebooku

Chcete-li z historie vyhledávání na webu odstranit jednu věc, klikněte vedle ní na tlačítko „Upravit“.

Poté klikněte na tlačítko „Odstranit“.